Wij hebben coronamaatregelen getroffen voor u en onze medewerkers. Lees meer.
x

Oogkeuring rijbewijs CBR

CBR Rijbewijs Oogkeuring

Verwijst het CBR u naar de oogarts voor een rijbewijskeuring? Dan kunt u ook bij Optiek van de Vecht in Houten terecht voor een oogkeuring.

Onze optometristen kunnen voor u een officieel CBR oogonderzoek uitvoeren voor het verlengen van uw rijbewijs. Alle onderzoeksresultaten worden digitaal doorgestuurd naar een oogarts, die binnen 3 werkdagen een advies uitbrengt aan het CBR. Hierdoor zijn wachtlijsten verleden tijd en helpen we u snel en veilig op weg.

oogkeuring-cbr

De werkwijze van een oogkeuring

Als uw rijbewijs verloopt, wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk verlengen. Daarbij stelt het CBR eisen aan uw lichamelijke en mentale gezondheid. Afhankelijk van het soort rijbewijs, situatie of leeftijd kan het CBR bepalen dat een oogkeuring door een oogarts noodzakelijk is. In het ziekenhuis kan een behoorlijke wachttijd zijn voor zo’n oogkeuring. U kunt hiervoor ook bij Optiek van de Vecht terecht. Vaak hebben wij een kortere wachttijd.

Tijdens de oogkeuring onderzoekt één van onze optometristen uw oog op alle punten die noodzakelijk zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer. De resultaten van dit oogonderzoek worden digitaal naar de oogarts gestuurd ter beoordeling. Binnen 3 werkdagen brengt de oogarts een advies uit en stuurt dit door naar het CBR. Daar zal besloten worden of u voor een verlenging in aanmerking komt. Het CBR koppelt de uitslag zelf aan u terug.

Tarieven Oogkeuring CBR

Oogkeuring rijbewijs CBR € 119.00*

*Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering en dienen na afloop van het onderzoek afgerekend te worden. Bij een klein gedeelte van alle oogkeuringen (ongeveer 5%) is een aanvullend gezichtsveldonderzoek nodig voor het verlengen van het rijbewijs. Dit onderzoek wordt door een externe partij uitgevoerd. De extra kosten hiervoor bedragen €60.00 op locatie of €100.00 indien u het onderzoek liever bij u thuis laat plaatsvinden.

Alle voordelen op een rij

  • Geen wachtlijsten
  • Professioneel en persoonlijk
  • Officiëel volgens de CBR richtlijnen
  • U wordt altijd geholpen door een kwaliteit geregistreerde optometrist
  • Korte lijnen met huis- en oogartsen

Voor een oogkeuring voor het rijbewijs is een afspraak nodig. Wij vragen u om alle papieren van het CBR en een geldig legitimatie mee te nemen naar uw afspraak. Hou er rekening mee dat uw ogen gedruppeld kunnen worden waardoor het mogelijk is dat u niet zelf terug naar huis kunt rijden.

9.1

Prima brillenzaal met verstand van zaken

Zeer tevreden
- De Meern - augustus 24, 2021

vakkundig en prettige opticien. vriendelijke omgang!

zie bovenstaand
- Houten - augustus 7, 2021

Vakkundig advies en persoonlijk aandacht.

Veel aandacht voor een vakkundige meting en daarna goed advies over de totale bril. Alle [...]
- Houten - augustus 7, 2021
755 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Maak een afspraak om te kijken wat we voor u kunnen betekenen!